Početna Uvjeti kupnje

Ovim se uvjetima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama.

NARUČIVANJE

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu.

Minimalni iznos internetske narudžbe je 150,00 kn (uključujući PDV).

Isporučitelj tj. Prodavatelj je Amadeus MAJ d.o.o.  Kupac robe je posjetitelj internetske trgovine koji odabere barem jedan proizvod, stavi ga u košaricu, plati kreditnom karticom, e-bankingom, virmanom (uplatnicom) u banci (HP-u ili FINI) i pošalje narudžbu Prodavatelju, ili pošalje narudžbu pa artikl plati pouzećem (gotovinom prilikom dostave). Roba se smatra naručenom u trenutku kada Kupac odabere te potvrdi način plaćanja. Putem internetske trgovine www.amds.hr kupcu je omogućena kupnja svih proizvoda koji se nalaze na stranicama Prodavatelja.

Kupci mogu postati punoljetne osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koje prihvaćaju naše uvjete poslovanja, što potvrđuju narudžbom artikala u internetskoj trgovini. Maloljetne osobe, potpuno ili djelomično nesposobne osobe mogu naručiti artikle samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Zadržavamo pravo na tiskarske pogreške. U slučaju pogrešne cijene ili teksta u internetskoj trgovini mjerodavna je cijena ili tekst koje će priopćiti operater tj. djelatnik Amadeus-a MAJ d.o.o.

Minimalna vrijednost narudžbe iznosi 150,00 kuna. Isporuku obavljamo isključivo na području Republike Hrvatske.
Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (HRK), s PDV-om. Istaknute cijene u internetskoj trgovini vrijede za kupnju putem interneta.

POTVRDA NARUDŽBE

Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-poštom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje.

PLAĆANJE

Naručene proizvode s troškovima dostave (ako ih ima), Kupac će Prodavatelju platiti pouzećem prilikom dostave robe ili virmanskom uplatom ili kreditnom karticom na internetskoj stranici prodavatelja preko WSpay Paymet Gateway-a s American Express, Diners, Visa, MasterCard ili Maestro karticama. U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

      

             

Odaberite način plaćanja

  1. Plaćanje pouzećem: Iznos računa podmirujete u gotovini prilikom preuzimanja paketa.
  2. Plaćanje kreditnim karticama: American Express, Diners, Visa, MasterCard, Maestro. Prilikom naručivanja putem interneta potrebno je navesti broj kreditne kartice i datum do kada ista vrijedi. Po isteku reklamacijskog roka teretit ćemo karticu iznosom prodajne cijene zadržanih artikala uvećane za iznos troškova otpreme i pakiranja.
  3. Plaćanje virmanom: Iznos računa podmirujete uplatom na žiro račun Amadeus MAJ d.o.o.

DOSTAVA/ISPORUKA

Uvjeti dostave

Naručene artikle isporučit ćemo  kurirskom službom DPD-a. Isporuku ćemo izvršiti u roku 3 do 5 radnih dana od dana primitka uplate (virmansko plaćanje) ili od dana primitka narudžbe (plaćanje pouzećem ili kreditnim karticama). Isporuke na otoke i u manja mjesta radimo jednom do dva puta tjedno po unaprijed utvrđenom rasporedu.

Ukoliko ste od kurirske službe zaprimili obavijest o prispijeću pošiljke, možete ih nazvati i dogovoriti naknadnu isporuku. Moguće je da neki od naručenih artikala imaju produženi rok isporuke ili su rasprodani. Sve naručene artikle nastojat ćemo isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, zadržavamo pravo isporuke u više pošiljaka.

Isporuka kurirskom službom: Ukoliko ste odabrali ovu vrstu dostave, troškovi otpreme iznose 24,90 kn - bez ikakvih dodatnih troškova.

Kod odabira isporuke  DPD-om, primatelj je obvezan priopćiti točan broj mobilnog telefona radi pravodobnog informiranja o isporuci.

Besplatna dostava

Besplatna dostava za narudžbe iznad 299,00 kn naručene vrijednosti robe (bez dostave).

Ostali uvjeti dostave

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu te je DPD uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Ukoliko roba nije na raspolaganju, Prodavatelj će kupca obavijestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu. Odluči li se Kupac na otkazivanje narudžbe, prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje, uvećano za zatezne kamate.

REKLAMACIJE, ZAMJENE, POVRATI NOVCA

Reklamacije

Kupljenu robu koju niste koristili imate pravo vratiti u roku od 14 dana od dana preuzimanja. Molimo da uz robu obavezno priložite reklamacijski obrazac jer u protivnom zaprimljenu reklamaciju nećemo biti u mogućnosti obraditi.

Molimo Vas da artikle koje ste zaprimili putem kurirske službe, a želite ih vratiti, vraćate preko DPD-a. Reklamacije putem Hrvatske pošte snosi kupac o svom trošku. Zato Vas molimo da reklamacije o našem trošku šaljete putem kurirske službe DPD-a.

Za reklamacije koje šaljete putem Hrvatske pošte ne snosimo odgovornost niti smo dužni nadoknaditi štetu, ako paket ne stigne na našu adresu. Artikle koji su bili isporučeni u setu ili kompletu (a radi se o 1 kat. broju, npr. odijelo, pakiranje s više komada donjeg rublja i sl.) molimo vratite u kompletu i setu kao što su bili isporučeni. Troškove poštarine prilikom odašiljanja paketa s reklamiranim artiklima snosi Amadeus MAJ d.o.o. U slučaju zloporabe prava na reklamaciju ili prevelikog postotka/iznosa reklamacija u odnosu na zaračunatu robu kod pojedinog kupca, pridržavamo pravo na prekid daljnje suradnje.

Minimalna vrijednost narudžbe iznosi 150,00 kuna. Isporuku vršimo isključivo na području Republike Hrvatske.

ZAMJENA

Ukoliko u zamjenu za vraćeni artikl naručujete isti u većoj ili manjoj konfekcijskoj veličini, zamjenski ćemo artikl isporučiti bez naplate troškova otpreme i pakiranja. Ukoliko u zamjenu za vraćene artikle naručujete nešto drugo, prilikom isporuke zaračunat ćemo troškove otpreme u visini 15,00 kn.

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Temeljem članka 72. Zakona o zaštiti potrošača potrošač ima pravo, ne navodeći za to razloge, jednostrano raskinuti ugovor i to u roku od 14 dana od dana predaje predmeta u posjed.

U obliku Informativnog obrasca (korisnici ga mogu pronaći (ovdje) o pravu na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji navode se prava i obveze kupca, kao i prava i obveze trgovca u slučaju ostvarivanja prava korisnika na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji možete pronaći (ovdje)

POVRAT NOVCA

Ako ste svoj paket platili pouzećem, iznos u visini prodajne cijene vraćenih artikala doznačit ćemo Vam na tekući račun. Ukoliko želite doznaku u korist tekućeg računa, na poleđini reklamacijskog obrasca navedite njegov broj i banku kod koje je otvoren te broj telefona i vrijeme za kontakt. Ukoliko ste artikle platili karticom, ona će biti terećena iznosom u vrijednosti zadržanih artikala i troškova otpreme.

PROMOTIVNE AKCIJE

Promotivne se akcije ne odnose na postojeće narudžbe i ne mogu se kombinirati s ostalim akcijama i popustima.

PRIGOVOR

Svoje prigovore u smislu članka 10. Zakona o zaštiti potrošača proslijedite na adresu:
Amadeus MAJ  d.o.o.
Kamenarka 11.
10.000 Zagreb
ili putem elektroničke pošte na: kontakt@amds.hr

IZJAVA O SIGURNOSTI KOD PLAĆANJA

WSPay primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između WSPay sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

   

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.